Harry Macqueen
GB
2020

Roadtrip door Engeland van Sam en Tusker die samen hun weg moeten zien te vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Ingetogen drama over liefde in de schaduw van een ingrijpende ziekte. Diep ontroerend zonder sentimenteel te worden.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik
Lee Isaac Chung
US
2020

Dit ontroerend en subtiel familiedrama is een portret van een Koreaans-Amerikaans gezin met een droom: een eigen boerderij die hen een beter leven zal geven.

Angst
Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte
FR
2019

Franse buddy-komedie over twee jeugdvrienden die nog een paar maanden voluit willen leven en hun bucketlist afwerken voordat een van hen sterft.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Emma Dante
IT
2020

Ontroerend drama over vijf zussen die een armoedig maar gelukkig bestaan leiden in een vervallen appartement in Palermo. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Benoît Delépine, Gustave Kervern
FR, BE
2020

Een absurde satire met droogkomische momenten, tegelijkertijd een melancholisch tijdsbeeld rond de strijd tegen giganten als Google en Facebook, gevoerd door drie buren, die geconfronteerd worden met de invloed van sociale media op hun leven.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Kelly Reichardt
US
2019

Dit ingetogen drama van Kelly Reichardt is een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, rond twee pioniers die in het Wilde Westen een lucratieve handel opzetten.

Angst Grof taalgebruik
Bert Stern
US
1959

Een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival in 1958, een muzikale klassieker met klinkende namen als Louis Armstrong, Mahalia Jackson, Thelonious Monk, Chuck Berry en vele anderen. Volledig gerestaureerd in 4K.

Alle Leeftijden
Viggo Mortensen
US
2020

Regiedebuut van acteur Viggo Mortensen is een indringend drama over een heftige vader-zoonrelatie. Mortensen speelt zelf de rol van zoon John.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik
Chloé Zhao
US
2020

In Oscarwinnaar Nomadland vertolkt Frances McDormand een door het leven gegeselde vrouw die als een moderne nomade met haar camper door Amerika trekt.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik
Meikeminne Clinckspoor
NL
2020

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel: het is gewoon Dropje! Geschikt voor de jonge kinderen.

Alle Leeftijden
Will Braden
US
2020

Op Wereld Kattendag kunnen kattenliefhebbers samen in een filmzaal genieten van een compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes.

Alle Leeftijden
Albert Dupontel
FR
2020

Onderhoudend komisch drama over een ernstig zieke vrouw die, in gezelschap van een blinde archivaris en een vijftiger met een burn-out, op zoek gaat naar haar zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Wong Kar Wai
HK
1997

Dit weemoedig en meeslepend drama is een lyrisch, bedwelmend portret van een complexe relatie, van twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik

Elke zondagavond om 21.30 uur: een verrassende voorpremière speciaal voor iedereen die er snel bij wil zijn. Laat u voor slechts €7,50 verrassen door een gloednieuwe film!

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Marc di Domenico, Charles Aznavour
FR
2019

Een visuele autobiografie van Charles Aznavour, samengesteld op basis van opnames die de Franse chansonnier/acteur maakte met zijn eigen 16mm-filmcamera.

Alle Leeftijden
Noah Hutton
US
2020

Sciencefiction en sociale satire smelten prachtig samen in dit komisch drama over de wijze waarop tech-bedrijven hun medewerkers uitbuiten.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
Ric Burns
US
2019

Documentaire over het leven en werk van de beroemde neuroloog en schrijver, die een half jaar voor zijn dood openhartig zijn opmerkelijke levensverhaal vertelt.

Alle Leeftijden
Magnus von Horn
PL
2020

Een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Seks Grof taalgebruik
Jörg Adolph
DE
2020

Documentaire waarin boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben ons een kijkje geeft in de verborgen wereld van de bossen.

Alle Leeftijden
Marek Beneš
CZ
2020

Nieuwe avonturen van de twee onhandige buurmannen: ze gaan eten maken.

Alle Leeftijden
Jim Taihuttu
NL,ID, BE
2019

Heftig oorlogsdrama over een Nederlandse soldaat die tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in Nederlands-Indië in conflict raakt met zijn geweten. Vertoning in het kader van Nationale Herdenking 15 augustus.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Marion Bloem
NL
1983

Persoonlijke documentaire van de Indisch-Nederlandse Marion Bloem, waarin ze haar familieverleden onderzoekt, vanuit de behoefte het verleden te begrijpen. Vertoning in het kader van “Nationale Herdenking 15 augustus”.

Wong Kar Wai
HK
2000

Een bloedmooie liefdeswals van twee buren die ontdekken dat hun wederzijdse echtgenoten een relatie met elkaar hebben. Dit hoogtepunt van zijn oeuvre is een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit.

Alle Leeftijden
Ben Brummer
DE
2018

Barkeeper Magnus voelt de bodem onder zijn bestaan wegvallen wanneer zijn klassieke Mercedes gestolen wordt en begint een obsessieve zoektocht naar de dader van deze diefstal, geholpen door bevriende stamgasten die hem proberen bij te brengen dat er nog andere dingen in het leven zijn.

Wong Kar Wai
HK
2004

Volmaakt gestileerde, nostalgische film over een schrijver die in een Hongkongs hotel aan een sciencefictionroman werkt en met korte affaires zijn grote liefde tracht te vergeten.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks
Nir Bergman
IL, IT
2020

Prachtig verhaal vol humor over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een mentale beperking. Met gastspreker.

Sophie Deraspe
CA
2019

Nadat haar ouders waren vermoord in Algerije, toen ze nog maar 3 jaar oud was, vond Antigone een nieuw thuis in Montreal, samen met zus Ismène, broers Polynice en Étéocle en hun oma. Gast: Advocaat Marq Wijngaarden.