3 days in Quiberon

één week vanaf 12 oktober 2018

Goed ontvangen speelfilm in sfeervol zwart-wit over de bekende filmster Romy Schneider, gebaseerd op een interview dat het Duitse blad Stern met haar had in 1981, over acteren, leven en de schaduwkanten van levenslange beroemdheid.Koop nu een kaartje

Romy Schneider, een van de bekendste filmsterren uit de jaren zestig en zeventig, was al vóór haar twintigste wereldberoemd door haar rol als Elisabeth van Oostenrijk in de suikerzoete Sissi-trilogie (1955-1958). Tientallen films later, op haar 42ste, werd ze in een kuuroord (en afkickkliniek) op het Franse schiereiland Quiberon drie dagen lang gefotografeerd en geïnterviewd voor het Duitse weekblad Stern. Het aangrijpende, in sfeervol zwart-wit gedraaide 3 Tage in Quiberon is gebaseerd op die foto’s en dat interview, waarin ze iets te openhartig vertelde dat haar leven als actrice haar liever was dan haar gewone leven, waarop ze nooit grip had gekregen. Een jaar later overleed ze.

De rol van Romy Schneider wordt fantastisch gespeeld door Marie Bäumer. Om de gelijkenis te laten zien én als hommage vertonen we deze maand eveneens een film waarin Romy Schneider zelf in topvorm schitterde: de broeierige psychologische thriller La piscine uit 1969.