A Ciambra

twee weken vanaf 4 januari

Rauw realistische coming of age-film over Pio, een jongen die opgroeit in een sloppenwijk in het zuiden van Italië. Nadat zijn broer en vader in de gevangenis belanden, voelt Pio zich de man van het gezin.

12 Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het puntje van de laars van Italië, regio Calabrië. Hier, in een sloppenwijk, leeft kruimeldief Pio met zijn familie. Autodiefstal, stroom aftappen, Pio draait er ondanks zijn veertien jaar zijn hand niet voor om. Hij is niet veel naar school geweest, maar slim is hij wel, hij rookt als een ketter en adoreert zijn oudere broer, die hem echter niet voor vol aanziet. Als Pio’s broer en vader door de politie worden opgepakt voelt Pio zich verantwoordelijk voor de rest van de familie en wil hij bewijzen dat hij klaar is om in de voetsporen van zijn broer te treden. Dit betekent echter dat hij hartverscheurende keuzes zal moeten maken.

Voor deze film castte regisseur Carpignano een echte Roma familie: die van hoofdrolspeler Pio Amato, die in Carpignano’s vorige film Mediterranea ook al blijk gaf van een geweldig acteertalent. De acteurs gaan op zeer natuurlijke wijze met elkaar om en lijken geen enkele moeite te hebben met de camera. Hierdoor en door het handheld camerawerk wordt de film nog realistischer, en kruip je in de huid van de personages.