Acusada

één week vanaf 20 juni 2019

In dit misdaaddrama over een jonge vrouw die wordt beschuldigd van de moord op haar beste vriendin, ligt de focus op de gevolgen voor de betrokkenen van een sensationeel misdaadverhaal in tijden van 24-uur-nieuws en social media.

12 Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De twintigjarige Dolores wordt beschuldigd van de moord op haar beste vriendin Camila. Dolores is de laatste die haar in leven heeft gezien, en ze heeft een motief. Camila heeft een seksvideo van Dolores online gezet, waarin Dolores zegt dat ze haar zal vermoorden als de video uitlekt. De zaak wordt uitgevochten in de media en op internet, waar volop wordt gespeculeerd over haar schuld of onschuld. Zo is Dolores te gast in de talkshow van een beroemde tv-persoonlijkheid (mooie rol van de bekende Mexicaanse acteur Gael García Bernal). Acusada (de beschuldigde) is een misdaaddrama in het genre ‘heeft ze het gedaan of niet?’ In de film ligt de focus echter meer op de gevolgen voor de betrokkenen van een sensationeel misdaadverhaal in tijden van 24-uur-nieuws en social media, dan op de schuldvraag.

Actrice Lali Espósito maakt van Dolores een personage dat sympathie oproept, ook al twijfelen we geregeld aan haar onschuld. De film toont de psychologische druk op haar en haar familie door de constante media-aandacht en de inbreuk op hun privacy. Door onze morbide fascinatie met misdaad hebben we de neiging te oordelen over de beschuldigde zonder diegene nog als mens te zien. Dat is het actuele thema van deze film. Acusada werd genomineerd voor Beste Film op het Filmfestival van Venetië 2018.