An Impossibly Small Object

Dromerige raamvertelling over een Nederlandse kunstfotograaf. Deze dwaalt door een nachtelijk Taipei en neemt ondertussen prachtige foto’s in een stadswijk. Eén foto blijft hem in het bijzonder boeien, een foto van een meisje en haar vlieger. Wat is haar verhaal?

AL Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

David Verbeek, kunstfotograaf, is zowel schrijver als regisseur van deze film, maar speelt er ook in mee, waardoor je je wel moet afvragen of er onderdelen autobiografisch zijn. In de eerste realistisch aandoende scène zien we bijvoorbeeld hoe de fotograaf een foto waarvan, hij zelf nogal ondersteboven is, probeert te slijten aan een kritische subsidiecommissie.

Vervolgens zien we de oorsprong van deze mysterieuze foto, vanuit het perspectief van het kleine onderwerp: een achtjarig Taiwanees meisje. We zien een deel van haar dagelijks leven, en hoe haar wereld plotseling verandert als ze haar beste vriendje kwijtraakt. Is dit de werkelijkheid, of is het de fotograaf die zijn fantasie op haar projecteert? Het perspectief verandert vervolgens weer terug naar dat van de fotograaf. We zien hem terug in Amsterdam, waar hij thuis is maar zich niet thuis voelt. De foto blijft hem fascineren, en brengt hem tot een zoektocht door zijn eigen jeugdherinneringen. Een mooie meditatieve film, die meer vragen stelt dan ze beantwoordt. Maar dat hindert niet.