Anna's War

Vanaf 2 mei 2019

Het waargebeurde verhaal van een Joods meisje, de zesjarige Anna, die vanuit haar schuilplaats in een door de nazi’s overgenomen gebouw de oorlog aan zich voorbij ziet trekken.Koop nu een kaartje

Oekraïne, 1941: een meisje komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Close-ups van lichaamsdelen verraden dat ze in een massagraf ligt. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid. Ze vlucht ongezien een gebouw in waar zij moet zien te overleven. De waakhond op het erf maakt haar tot gevangene; het gevaar ontdekt te wordt ligt voortdurend op de loer.

Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, helpen haar te overleven. Tegelijk levert het enkele absurdistische en theatrale momenten op.

Ingetogen en met veel oog voor detail vertelt regisseur Aleksey Fedorchenko ( Silent Souls) het waargebeurde verhaal van Anna. De hoofdrol wordt op indrukwekkende wijze vertolkt door de kindactrice Marta Kozlova.