Another Day of Life

In graphic novel-stijl geanimeerde film over de onafhankelijkheidsstrijd van Angola, gebaseerd op het boek van Poolse verslaggever en ooggetuige Richard Kapuscinski. De film is een ode aan de mensen die bij deze strijd zijn omgekomen.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Another day of life is het waargebeurde verslag van Poolse oorlogsverslaggever Ryszard Kapuściński. In 1975 staat Angola aan de vooravond van onafhankelijkheid. De Poolse Kapuściński voelt zich thuis in het land, en ziet een kans om de vrijheidsstrijd van een andere kant te laten zien. Tegen alle verstandige adviezen van vrienden in trekt hij naar de frontlinie van de uitgebroken burgeroorlog, op zoek naar de illustere Comandante Farrusco. Een gevaarlijke reis, waarbij een verkeerde begroeting hem al zijn leven kan kosten.

De film is prachtig realistisch geanimeerd, afgewisseld met echte beelden van Angola en mensen die er ruim veertig jaar geleden zelf bij waren. Mede hierdoor komt het indrukwekkende verhaal van de afschuwelijke oorlog en de mensen die erdoor omkwamen erg dichtbij.