Aquarius

Rijke, intense en sociaal bewogen film over de 65-jarige Clara (Sonia Braga), die onder steeds grotere druk komt te staan om haar fraaie maar oude appartement tegenover de oceaan te verkopen aan een vastgoedfirma die er een groot nieuwbouwcomplex wil gaan bouwen.Koop nu een kaartje

De 65-jarige Clara woont al heel lang in een prachtig appartement pal aan de oceaan in Recife, in noordoost Brazililië. Ze heeft het geërfd van haar tante Lucia, een sterke en vrijgevochten vrouw die altijd een voorbeeld voor haar is geweest. Clara heeft er veel meegemaakt en wil dan ook tot haar dood in het appartement blijven wonen. Dat kan nog wel even duren, want ze verkeert zowel fysiek als mentaal in prima gezondheid nadat ze op veel jongere leeftijd genas van borstkanker.

Maar zoveel tijd heeft het vastgoedbedrijf, dat het mooie maar verouderde laagbouwcomplex wil vervangen door prestigieuze nieuwbouw, niet. Als alle andere bewoners zijn uitgekocht voeren ze de druk op Clara steeds verder op om ook te verkopen, maar Clara laat zich niet intimideren.

Aquarius is een enorm rijke, intense en sociaal bewogen film, maar vooral een schitterend portret van een eigenzinnige vrouw, fantastisch gespeeld door de bekende Braziliaanse actrice Sonia Braga.