Arctic

IJzig survivaldrama over een man die na een vliegtuigcrash moet zien te overleven op de Noordpool. Met Mads Mikkelsen (Jagten) in de hoofdrol.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Als de film begint is de man, die Overgård heet, al enige tijd gestrand. Hij gebruikt zijn neergestorte vliegtuig als basiskamp en heeft gaten in het ijs gemaakt om vis te vangen. Van paniek is geen sprake; hij ondergaat zijn lot haast stoïcijns en lijkt de kunst van het overleven in de barre omstandigheden inmiddels onder de knie te hebben. De situatie verandert wanneer er een helikopter verschijnt, die door de harde wind neerstort. Een vrouw is zwaargewond.  Overgård moet opeens niet alleen zichzelf in leven zien te houden, maar ook een vrouw die zelden bij bewustzijn is en bovendien een andere taal spreekt. Hij ziet zich genoodzaakt om zijn relatief veilige basiskamp te verlaten en op pad te gaan, op zoek naar redding.

Arctic werd in negentien dagen opgenomen in IJsland. De film wordt gedragen door het formidabele acteerwerk van Mads Mikkelsen, die zonder veel te zeggen een wereld van emoties oproept.