Botticelli: Inferno (Arts in Cinema)

zondag 17 februari 2019

De vijfde en laatste film in de reeks Arts in Cinema die wij vertonen tussen september 2018 en februari 2019. 

De ochtendvoorstelling is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 30 kaarten beschikbaar en er kan niet gereserveerd worden (kaarten te koop via de website en in voorverkoop aan de kassa). Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur.

Wanneer je een van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli (1445-1510), mengt met de Hel uit Dantes Inferno, is het resultaat een intrigerende cocktail van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegankelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma’s.Koop nu een kaartje

Wanneer je een van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli (1445-1510), mengt met de Hel uit Dantes Inferno, is het resultaat een intrigerende cocktail van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegankelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma’s. Botticelli bracht Dantes beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de Kaart van de Hel. Dit fascinerende en wrede kunstwerk over zondaars en vergelding, nachtmerries en bestraffing is een soort gids door de verschillende niveaus van de Hel. Al jaren ligt deze tekening van Botticelli – de meest mysterieuze van zijn werken en wellicht ook het belangrijkste als we hem willen doorgrondenachter slot en grendel in de gewelven van het Vaticaan. Botticelli: Inferno neemt de kijkers mee op een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel. Precies zoals beschreven in Dantes Inferno: alleen door te reizen door de Hel en het Vagevuur kunnen we het Paradijs bereiken.

Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur. Kaarten te koop via de website en aan de kassa.