Raphael: The Lord of the Arts (Arts in Cinema)

zondag 20 januari 2019

De vierde van vijf films in de reeks Arts in Cinema die wij vertonen tussen september 2018 en februari 2019. 

De ochtendvoorstelling is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 30 kaarten beschikbaar en er kan niet gereserveerd worden (kaarten te koop via de website en in voorverkoop aan de kassa). Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een intens en fascinerend leven geleid als Rafaël Sanzio (1483-1520). Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar zijn invloed op de kunstgeschiedenis is ongekend.Koop nu een kaartje

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een intens en fascinerend leven geleid als Rafaël Sanzio (1483-1520). Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar zijn invloed op de kunstgeschiedenis is ongekend. De film volgt de meest significante momenten van zijn leven via historische reconstructies met acteur Flavio Parenti in de rol van Rafaël. Daarnaast leveren bekende Italiaanse kunsthistorici commentaar. Er is gefilmd op twintig verschillende locaties, waaronder uiterst exclusieve, zoals kardinaal Bibbiena’s loggia in het Apostolisch Paleis. Aan de hand van meer dan dertig kunstwerken schetst de film een representatief beeld van Rafaëls oeuvre. Op deze wijze wordt een van de meest getalenteerde kunstenaars die de wereld ooit heeft gekend, tot leven gebracht en wordt de pure schoonheid van zijn werk getoond. Aan deze film werden bijdragen geleverd door enkelen van de grootste creatieve talenten uit de Italiaanse filmindustrie, zoals productiedesigner Francesco Frigeri en kostuumontwerper Maurizio Millenotti.

Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur. Kaarten te koop via de website en aan de kassa.