Ash is Purest White

één week vanaf 3 mei 2019

Jia Zhang-Ke’s nieuwste film is tegelijkertijd een gangsterfilm, een episch liefdesverhaal en een sociaal commentaar op de ingrijpende veranderingen in het huidige China. De balletdanseres Qiao is het liefje van de lokale gangsterbaas Bin, maar de liefde is niet bepaald wederzijds. 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Drugs- en/of alcoholmisbruik


Koop nu een kaartje

Ash is Purest White is de nieuwste film van Jia Zhang-Ke, die zich in eerdere films als Still Life (2006), A Touch of Sin (2013) en Mountains May Depart (2015) als een chroniqueur van het snel veranderende China toonde. In drie episodes, die zich afspelen tussen 2001 en 2017, schetst hij vanuit het perspectief van de jonge balletdanseres Qiao (gespeeld door Jia’s vrouw en muze Shao Tao) haar relatie met de lokale would-be gangster Bin. Haar onvoorwaardelijke liefde voor hem brengt haar in de gevangenis. Als ze vijf jaar later vrijkomt blijkt Bin verdwenen. Ze gaat naar hem op zoek, maar alles is veranderd en ze moet op zoek naar een nieuw doel in haar leven.  

De film speelt zich grotendeels af in het noorden van China, waar Jia zelf vandaan komt en waar de veranderingen in het landschap en in de samenleving goed zichtbaar zijn.