Ask Dr. Ruth

 één week vanaf 29 augustus 2019

Het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Ruth Westheimer, die als kind de Holocaust overleefde en de eerste en beroemdste sekstherapeut op de Amerikaanse televisie werd. In deze documentaire blikt ze terug op haar bewogen leven en haar rol in de seksuele revolutie.

Angst


Koop nu een kaartje

In de jaren tachtig was Dr. Ruth Westheimer een fenomeen. In puriteins Amerika gaf zij – met zwaar Duits accent – op humoristische en openhartige wijze seksadvies. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte ze een stempel op een hele generatie. Deze documentaire biedt een onthullende blik op haar ongelooflijke levensverhaal. Als kind overleefde ze de Holocaust, ze verhuisde naar Israël, waar ze werd ingelijfd als scherpschutter, en trok later via Frankrijk naar Amerika. Daar werd ze een van de belangrijkste woordvoerders van de seksuele revolutie.

Interviews met de 91-jarige energieke en onvermoeibare Dr. Ruth worden afgewisseld met archiefbeelden van haar tv-optredens. Fraaie animaties verbeelden haar traumatische jeugd.