Au bout des doigts

Frans sociaal drama vertelt over Mathieu, een getalenteerde jongen die geweldig piano kan spelen maar zijn muzikale gave verwaarloosd heeft; het past niet in zijn leven.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Soms krijgt een filmmaker het idee voor een film in de schoot geworpen. Regisseur Ludovic Bernard was in een treinstation waar hij in de hal een jongeman klassiek piano hoorde spelen. In de trein bedacht hij diens levensverhaal.

Pierre, muzikaal leider van een Parijs conservatorium, is op doorreis wanneer hij op het Gare du Nord geraakt wordt door het virtuoze pianospel van een jongeman. Voordat hij de jongen kan aanspreken, stuift deze ervandoor, op de hielen gezeten door de politie. Mathieu heet de jongen, die voor zijn broertje moet zorgen en zijn moeder helpt om de eindjes aan elkaar te knopen. Pierre krijgt de kans om Mathieu onder zijn hoede te nemen, wanneer deze een taakstraf moet uitvoeren in het conservatorium. Hij heeft grootse plannen voor de getalenteerde jongen, die les krijgt van Kristin Scott Thomas als pianodocente.

Het verhaal doet denken aan Good Will Hunting : de regisseur heeft bekend dat dit verhaal een belangrijke inspiratiebron voor hem was.