Beestenboel

 Cinekid on tour

Vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont.

AL


Koop nu een kaartje

Het kleine vogeltje en de rups.

Een schattig vogeltje zorgt goed voor de blaadjes aan de boom waarin hij woont, maar er is een kaper op de kust: een rups, die in dezelfde boom woont, heeft trek en lust wel een lekker groen blaadje. Deze vrolijke 2D-computeranimatie is onderdeel van een serie over het vogeltje. De simpele stijl en heldere kleuren maken de filmpjes zeer geschikt voor jonge kijkers.Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.

Fred en Anabel

Fred de Kat en Anabel de Gans zijn dikke vrienden die samen op een boerderij wonen. Ze spelen in de velden, schommelen en hebben veel plezier samen. Maar als het herfst wordt, vliegt Anabel naar het zuiden samen met haar toom. Fred blijft achter en denkt aan de mooie avonturen die ze samen hebben beleefd. Hij mist Anabel erg, maar gelukkig wordt het altijd weer lente.

Luchtvruchten

Een klein, pluizig beertje woont in het bos met zijn vriendjes. Het beertje en zijn vrienden eten luchtvruchten; zaadjes die veranderen in glanzend fruit als ze de grond raken. Maar achter de bomen ligt een onbekende wereld. Wat zou daar te vinden zijn? Het beertje besluit te gaan kijken en zijn vriendjes volgen hem. Sprookjesachtige 2D computeranimatie die best een beetje spannend is, maar goed afloopt.    Winnaar Beste Europese Korte Animatiefilm 2017

KUAP

Een kikkervisje groeit niet zo hard als zijn broers en zusjes en het lukt hem maar niet om een kikker te worden. Hij blijft alleen achter. Gelukkig is er veel te ontdekken in de vijver en de lente zal zeker volgend jaar weer aanbreken. Een klein verhaal over opgroeien.Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2018

Octopus

Vele handen maken licht werk, zo luidt het gezegde. Maar dan moeten alle handen wel een beetje samenwerken. De octopus in deze animatie heeft maar liefst acht armen, dus ieder taakje is zo gedaan, zou je denken. Wanneer de octopus echter een taart probeert te bakken en één arm iets anders wil dan de anderen, wordt het toch best lastig. Deze grappige 2D-animatie toont koken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. 

Tijgertje

Tijgertje woont op zijn bord op de keukentafel. Maar als hij honger krijgt, is je eten niet meer veilig voor hem. Hij stapt van zijn bordje, loopt rond op de tafel en kijkt wat daar zoal te halen valt. De regisseur combineert in deze grappige film stop-motion en 2D-computeranimatie en heeft een onderwerp gekozen dat zeer herkenbaar is voor de kleinste bezoekers. Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.