Call Me by Your Name

Sensueel en teder drama over de bijzondere vriendschap tijdens een zwoele zomer in Italië tussen de zeventienjarige Elio en de dertiger Oliver (Armie Hammer). Van de maker van Io sono l’amore en A Bigger Splash. 

12 Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het is begin jaren tachtig.  Een zomerlang verblijft Elio met zijn ouders in een idyllische villa op het Italiaanse platteland. Zijn vader is een gerenommeerd professor die een van zijn oud-studenten, de zelfverzekerde Amerikaan Oliver, heeft uitgenodigd om de zomer bij hen door te brengen. Elio raakt geïntrigeerd door deze innemende jongeman en zoekt steeds zijn gezelschap.  De dagen rijgen zich loom aaneen. Ze fietsen, zwemmen en lezen boeken. Aan tafel zijn er levendige discussies. Aanvankelijk weet Elio geen raad met zijn verlangen en zijn ontluikende gevoelens van verliefdheid. En tegelijk wil Oliver deze ook niet beantwoorden. Er ontstaat een voorzichtig en teder spel van hofmakerij.  Voor de jonge Elio wordt deze periode een gelukkige en verwarrende periode van seksueel en emotioneel ontwaken, een zomer die onvermijdelijk ten einde loopt.

De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino is in staat om een gevoel van liefde met een geweldige intensiteit over te brengen in zijn films. Hij weet verlangen, sensualiteit en erotiek op een terloopse manier in beeld te brengen, zoals ook te zien was in zijn eerdere films Io sono l’amore en A Bigger Splash (beide films met Tilda Swinton in de hoofdrol).  Zijn laatste film is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman (die zelf in een kleine bijrol te zien is), naar een scenario van de 89-jarige James Ivory (meer bekend als regisseur van klassiekers als Howard’s End, The Remains of the Day en A Room with a View).

De film is genomineerd voor drie Golden Globes. En de Britse kwaliteitskrant The Guardian zet Call Me By Your Name op nummer 1 van beste films uit 2017.