Claire’s Camera (Isabelle Huppert)

één week vanaf 26 september 2019

De nieuwste film met Isabelle Huppert. In Claire’s Camera speelt ze Claire, die met haar camera de wereld die ze fotografeert verandert. Licht absurd en tragikomisch.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

De Zuid-Koreaanse filmsalesagente Manhee (Kim) neemt tijdens het Filmfestival van Cannes gedwongen ontslag nadat haar bazin haar van een slecht karakter beschuldigt. Dan ontmoet ze de uit Parijs afkomstige Claire (Huppert), die foto’s maakt die mensen veranderen. Claire zegt: ‘Als ik een foto van je neem, word je een ander mens.’ En met een polaroidcamera in de aanslag is dat precies wat ze doet: ingrijpen in de werkelijkheid door deze te fotograferen.

Na On the Beach at Night Alone reflecteert regisseur Hong Sang-soo (In Another Country) opnieuw op de buitenechtelijke relatie die hij had met zijn hoofdrolspeelster, maar ook op oprechtheid en de rol van de camera. Dit keer op licht absurde toon, in een nadrukkelijk terloops ogend Cannes.

Het leidt tot tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema. Hong Sang-soo heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Franse nouvelle-vagueregisseur Éric Rohmer een inspiratiebron is: de titel Claire’s Camera verwijst naar Rohmers Le genou de Claire.

De film is geschoten tijdens het Filmfestival van Cannes 2016 en beleefde zijn wereldpremière tijdens de 2017-editie. Na een rustige gang over de wereld komt de film nu, in 2019, uit in Nederland.