Architectuur Film Festival - Columbus

ARCHITECTUURFILMFESTIVAL IN SAMENWERKING MET:

Delft Design

De conversaties tussen de 19-jarige Casey en de 37-jarige Koreaan Jin over architectuur leiden ertoe dat beiden hun vastgelopen levens in het kleine modernistische provinciestadje Columbus, Indiana onder ogen durven zien.

Let op! Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.Koop nu een kaartje

Columbus, Indiana is een klein provinciestadje in de Midwest van de Verenigde Staten met een bovengemiddelde hoeveelheid modernistische architectuur van beroemde architecten. Het vormt de achtergrond van een bijzondere ontmoeting tussen twee personen met een heel verschillende achtergrond. De 19-jarige Casey heeft er bewust voor gekozen na haar schooltijd in Columbus te blijven om haar moeder te ondersteunen bij de genezing van haar drugsverslaving. Ze lijkt tevreden met haar baan in de plaatselijke bibliotheek en geeft daarnaast architectuurrondleidingen in haar stad. Op een dag ontmoet ze de 37-jarige Koreaanse Jin, zoon van een architectuurdocent. Jin is naar Columbus gekomen om in de buurt te zijn van zijn vader, die hier in coma in het ziekenhuis ligt. Tijdens hun dwaaltochten door de stad laat Casey Jin de gebouwen zien die ze bewondert. Hun conversaties, die aanvankelijk over architectuur gaan, worden in de loop der tijd steeds persoonlijker. Uiteindelijk durven ze hun vastgelopen levens onder ogen te zien.

De in Korea geboren Amerikaanse filmmaker Kogonada weet in zijn debuutfilm Columbus (geselecteerd voor de Tiger-competitie van het afgelopen Film Festival Rotterdam) op een heel overtuigende wijze een intieme sfeer op te roepen in rustige statische beelden met een wonderschone fotografie. Hierdoor is de architectuur niet alleen ondersteunend aan het verhaal, maar er wezenlijk onderdeel van geworden.

De film maakt deel uit van het ArchitectuurFilmfestival dat Lumen organiseert in samenwerking met DelftDesign tgv het 30 jarig bestaan van DelftDesign en zal worden voorafgegaan door een korte inleiding (10 min) door filmhistorica Sara Hoogveld.