Coureur

Vanaf 9 mei 2019

De jonge wielerbelofte Felix sluit zich rond de eeuwwisseling aan bij een semiprofessioneel team in Italië. Hij wil het koste wat het kost maken in de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. Gebaseerd op het wielerverleden van de regisseur en daardoor heel realistisch.  

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De jonge wielerbelofte Felix sluit zich rond de eeuwwisseling aan bij een semiprofessioneel team in Italië. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden. Felix’ gezondheid blijkt alleen niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. 

De film oogt heel authentiek, en dat is geen toeval: het is het verhaal van regisseur Kenneth Merken zelf. Hoewel het fictie is, is Merken heel dicht bij zijn eigen verleden gebleven. Daarnaast wordt de hoofdrol gespeeld door een wielrenner. Voor wielrenners een must-see, maar ook voor niet speciaal daarin geïnteresseerden is het een heel boeiende inkijk in de sport. Van de magische aantrekkingskracht van de sport en de adrenalinekicks tot het afzien, de groepsdruk en de rivaliteit tussen de renners, waardoor duistere doktersvoorschriften bijna onontkoombaar worden. Zelden zat je er zo dicht op.