De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen

Groot nieuws uit Fabeltjesland: vijftig jaar na de eerste uitzending is De Fabeltjeskrant terug. Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbosspelen, maar nu op het grote bioscoopscherm. Hatsikidee

AL


Koop nu een kaartje

In het Grote Dierenbos valt weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen omdat de uitgenodigde dieren verdwalen op weg naar het feest. Bovendien heeft Bor de Wolf geen uitnodiging ontvangen. Er arriveert een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbosspelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen? 

Afgelopen najaar vierde De Fabeltjeskrant haar vijftigjarige jubileum met onder meer een gloednieuwe bioscoopfilm, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling in Rotterdam. De film, die in februari 2019 in Lumen te zien is, wordt een feest van herkenning voor alle (groot)ouders en een vrolijke kennismaking met De Fabeltjeskrant voor de kleintjes.  

Geschiedenis
De Fabeltjeskrant werd voor het eerst in 1968 op de Nederlandse televisie uitgezonden, met Frans van Dusschoten als stem van Meneer de Uil. Bedenker Leen Valkenier baseerde de serie in eerste instantie op dierenfabels, maar al snel werden de onderwerpen actueler en vaak politiek getint. Hierdoor werd De Fabeltjeskrant een van de best bekeken programma’s van die tijd. In 1974 werd de serie beëindigd.

Daarna werd De Fabeltjeskrant nog twee keer herstart. De allerlaatste aflevering kwam in 1996 op televisie. In 2005 werd De Fabeltjeskrant in Nederland verkozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden.