De Getekende Hahn (met Q&A)

Donderdag 2 mei 2019

In het kunstenaarsportret De Getekende Hahn voert politiek tekenaar Albert Hahn ons door verschillende bewogen episodes uit de sociale en politieke geschiedenis van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw, met name die van de opkomst van de arbeidersbeweging. De regisseur van de film, Pim Zwier zal bij de film aanwezig zijn.Koop nu een kaartje

In het kunstenaarsportret De Getekende Hahn voert politiek tekenaar Albert Hahn ons door verschillende bewogen episodes uit de sociale en politieke geschiedenis van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw, met name die van de opkomst van de arbeidersbeweging. Op scherpe wijze becommentarieert hij het nieuws en illustreert hij thema’s als stakingsrecht, kiesrecht, oorlog en vrede. Ondanks zijn zwakke gezondheid blijft hij tekenen – regelmatig vanuit zijn ziekbed.

De getekende Hahn is een samenwerking van filmmaker Pim Zwier met het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De documentaire is gebaseerd op archiefbeelden en teksten uit de vorige eeuw, waarbij Hahns tekeningen de ruggengraat vormen van de documentaire.

Anno 2018 is Hahns werk nog immer actueel: het biedt een historische context in hedendaagse debatten over democratie, vrijheid van meningsuiting en de grenzen van politieke satire.