Degas: Passion for Perfection (Arts in Cinema)

Schitterende film over de impressionistische kunstenaar Edgar Degas vol onthullingen en de vertoning van unieke en zeldzame werken uit het Fitzwilliam Museum in Cambridge.Koop nu een kaartje

Deze documentaire voert de kijker naar de wereld van de veelzijdige impressionist Edgar Degas (1834-1917), via de straten van Parijs naar een unieke expositie in het Fitzwilliam Museum in Cambridge. Een keur aan verschillende en zeldzame werken komt voorbij om het verhaal van zijn zoektocht naar perfectie te illustreren. Deze zoektocht ging gepaard met frustratie; Degas stelde hoge eisen aan zichzelf en werd gehinderd door een oogaandoening. Zowel door improvisatie als door het bestuderen van oude meesters ontwikkelde hij zichzelf. Veel van zijn kunstwerken werden niet geƫxposeerd omdat hij er zelf ontevreden over was.

De maker van deze film kreeg toegang tot unieke kunstwerken, maar put ook uit brieven en verklaringen van vrienden. Zo wordt een compleet beeld gevormd van het complexe artistieke brein van Degas.

Edgar Degas beweerde zelf dat het er bij kunst niet om gaat wat je zelf ziet, maar om wat je anderen kunt laten zien.