Der Junge muss an die frische Luft (Deutsches Kino)

Donderdag 17 oktober 2019

In samenwerking met:

dia                                           goethe

Duitsland Instituut Amsterdam        Goethe Instituut

Der Junge muss an die frische Luft is de verfilming van de autobiografie van de in Duitsland zeer beroemde komiek, showmaster en zanger Hape Kerkeling, die vijf jaar geleden op het toppunt van zijn roem de entertainmentwereld de rug toekeerde. De daarna gepubliceerde terugblik op zijn jeugdjaren bleek onverwacht serieus en werd een bestseller, en de verfilming ervan trok miljoenen naar de bioscoop.

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar


Koop nu een kaartje

In het begin van de jaren zeventig groeit de wat mollige negenjarige Hans Peter op in Recklinghausen, midden in het door mijnbouw getekende Ruhrgebied, in de geborgenheid van zijn grote familie. Zijn grote talent om anderen aan het lachen te maken traint hij dagelijks in de kruidenierswinkel van zijn oma Änne. Maar niet alles is even rooskleurig. Ziekten, ruzies en een afwezige vader komen bij elke familie voor, en als zijn moeder Margret na een operatie langzaam wegzakt in een depressie, kan zelfs Hans Peter haar niet helpen.

Der Junge muss an die frische Luft is de verfilming van de autobiografie van de in Duitsland zeer beroemde komiek, showmaster en zanger Hape Kerkeling, die vijf jaar geleden op het toppunt van zijn roem de entertainmentwereld de rug toekeerde. De daarna gepubliceerde terugblik op zijn jeugdjaren bleek onverwacht serieus en werd een bestseller, en de verfilming ervan trok miljoenen naar de bioscoop. Onbetwiste ster van de film is Julius Weckauf als Hapes jonge reïncarnatie; zelf komt Hape ook nog even in beeld. Voor de regie tekende Oscarwinnaar Caroline Link (Nirgendwo in Afrika, 2001), die wel weg weet met dysfunctionele families, zoals ook bleek in Im Winter ein Jahr (in 2010 in deze reeks vertoond).