Drømmeland

donderdag 30 mei 2019

De zestigjarige Nils trekt zich terug in de ruige Noorse bergen, op zoek naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur. Hij neemt wel zijn mobiele telefoon mee.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De zestigjarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur. Hij zoekt zijn toevlucht in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Ondanks zijn poging om afstand te nemen van de moderne maatschappij neemt hij zijn mobiele telefoon mee. Omringd door de ruige Noorse wildernis wordt Nils geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn isolement te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar. Deze documentaire observeert hoe Nils de balans zoekt tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.

De Nederlandse filmmaker Joost van der Wiel ontmoette de zoon van Nils toen die hem in Noorwegen een lift aanbood. Hij hoorde het verhaal van de vader die zich teruggetrokken had in de natuur en besloot de man te gaan opzoeken. Het resultaat is dit portret van vrijbuiter Nils in zijn dagelijks leven.