Eric Clapton: Life in 12 Bars (Live Muziek) (Bluesfestival)

donderdag 21 februari 2019

Opening Bluesfestival Delft met Live Muziek

Een documentaire over de gitaargod die alles laat zien. Vanaf het moment dat een jonge Clapton zijn eerste gitaar in handen kreeg om zijn gevoel en frustratie te kunnen uiten, tot de blueslegende die hij nu is. De man die door Jimi Hendrix “The fairest soulbrother in the whole of England” werd genoemd.

Voor en na de film speelt de Delftse (blues)band Street Legal in onze foyer het dak eraf.

12 Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Voor bluesliefhebbers niet te missen documentaire over het bewogen leven van gitaargod Eric Clapton. De film vertelt het verhaal van de man met het ongelofelijke gitaartalent en een obsessie voor de blues waarmee hij de wereld veranderde. De eigenzinnige Clapton speelde in tal van succesvolle bands en wordt beschouwd als ’s werelds beste gitarist. We hem zien bijvoorbeeld The Yardbirds tot een succes maken, om vervolgens abrupt weer op te stappen om zijn unieke sound te kunnen blijven maken. Clapton is niet bezig met succes of geld, hij leeft voor de muziek. Op den duur raakt hij echter geobsedeerd door de vrouw van zijn beste vriend George Harrison en door drank – waardoor hij niet alleen zijn carrière maar ook zijn leven op het spel zet. Hij komt bovendrijven door de geboorte van zijn zoon, maar deze sterft al jong op tragische wijze. Uiteindelijk is het de liefde voor de gitaar die doorslaggevend is. Een ontroerende film met veel fantastisch beeld- en geluidmateriaal uit Claptons jongere jaren, zijn eerste successen en zijn inktzwarte periode.

Natuurlijk smeekt deze muzikale film om een passende muzikale omlijsting. Daarom speelt zowel voor als na de film de Delftse (blues)band Street Legal in onze foyer het dak eraf. Van de Delta- en Chicagoblues tot de blanke blues van nu. De jongens van Street Legal spelen gewoon wat ze zelf goed vinden. Hebben ze iets met Clapton? Natuurlijk! Maar ook met J.J. Cale en Robert Johnson. Dat heeft Clapton zelf ook tenslotte.