Ernest & Celestine winterpret

Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Hij deelt zijn huis met Célestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit..

AL


Koop nu een kaartje

Eindelijk is dan ook in Nederland de Ernest & Célestine-special te zien die afgelopen winter 300.000 bezoekers trok in Frankrijk.   

Dezelfde makers die de lange speelfilm over Ernest & Célestine maakten (die in 2014 een Oscarnominatie kreeg), hebben vorig jaar een tv-serie gemaakt die sinds september op de NPO te zien is. Van vier afleveringen uit deze serie is een special gemaakt, een speciale winteraflevering die we vanaf 6 februari in de bioscoop brengen. In Frankrijk is dit sinds een aantal jaren heel groot: tv-series voor de kleintjes waarvan een aantal afleveringen als special de bioscoop in gaat.  

Ernest & Célestine winterpret is een superlieve film voor kinderen vanaf 3 jaar. De vier korte verhalen nemen je mee in een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde Belgische prentenboekmaker Gabrielle Vincent.  

Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Hij deelt zijn huis met Célestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. 

Ze moeten hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. Ze gaan samen naar het muizenbal om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En natuurlijk moeten ze niet vergeten om koekjes te bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.