Exhibition on Screen: Vermeer and Music, the Art of Love and Leisure

Op zondagochtend 28 januari vertoont Filmhuis Lumen de documentaire ‘Vermeer and Music, the Art of Love and Leisure’. Voorafgaande aan de film kunt u genieten van een croissant, een eitje, verse jus d’orange en sfeervolle klassieke muziek. Het ontbijt is om 9.30h, de film start om 10.30h. De toegangsprijs is € 13,50.

Documentair vervolg op een fraaie tentoonstelling in The National Gallery in Londen over Johannes Vermeer, waarin met name zijn relatie met muziek werd gebruikt om nieuwe inzichten te verkrijgen over deze Delftse schilder, zijn werken en de tijd waarin hij leefde.

Voor deze speciale voorstelling dient u vooraf tickets te kopen via de website of aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar.

 

 Koop nu een kaartje

Het kon natuurlijk niet uitblijven: een aflevering van de internationale reeks Exhibition on Screen gewijd aan Johannes Vermeer in ons filmhuis. In 2013 organiseerde The National Gallery in Londen een fraaie tentoonstelling over het werk van deze Delftse schilder, waarin met name zijn relatie met muziek werd gebruikt om nieuwe inzichten te verkrijgen over Vermeer zelf, zijn werk en de tijd waarin hij leefde. In deze documentaire neemt kunsthistoricus Tim Marlow ons mee naar Londen, New York, Washington DC, Amsterdam, Den Haag en Delft en brengt zaken aan het licht die je als museumbezoeker niet meekrijgt. De Academy of Ancient Music verzorgde de soundtrack.