Figlia mia - extra voorstellingen

één week vanaf 4 oktober 2018

Het jonge meisje Vittoria ontmoet een levenslustige vrouw in haar Italiaanse dorp, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uitoefent. Haar moeder probeert haar juist uit alle macht bij deze Angelica weg te houden, om redenen die snel duidelijk worden.

12 Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In dit Italiaanse moeder-dochter drama in ieder geval twee onverwachte sterren. Als eerste de piepjonge actrice Sara Casu. Zij speelt op overtuigende wijze Vittoria, een meisje dat als een magneet wordt aangetrokken door een voor haar onbekende, levenslustige vrouw die in haar dorp is verschenen. Deze Angelica heeft een slechte naam en is de tegenpool van de keurige moeder van Vittoria, Tina. Zij heeft haar eigen redenen om de twee uit elkaar te houden, die al snel duidelijk worden. Tina is namelijk niet de biologische moeder van het meisje, maar Angelica. Vittoria wordt verscheurd door de twee vrouwen, die elk recht op haar menen te hebben.

De tweede ster van de film is Sardinië. In lange takes word je het prachtige rotsachtige landschap binnengezogen, en is de zon bijna voelbaar op je huid. Het ruige landschap kun je ook zien als metafoor voor het wilde karakter Angelica, terwijl de nette Tina haar dochter juist opdraagt om ‘al dat vieze stof weg te wassen’. Een prachtige, emotionele film over moederschap en loyaliteit.