First Reformed

één week

Een fraai geconstrueerd en intens drama over een getormenteerde dominee, een eenzame ziel in het nauw die zijn geloof in God en de wereld ziet wankelen. Indrukwekkende hoofdrol van Ethan Hawke.

12 Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Paul Schrader (American Gigolo, scenarist van Taxi Driver) is een van de beste Amerikaanse schrijvers en filmmakers van zijn generatie. Met First Reformed keert hij terug naar het onderwerp dat hij zo goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd. 

Centraal staat dominee Toller (een indrukwekkende Ethan Hawke), een getormenteerde man die bijgestaan door de whiskyfles tijdens nachtelijke sessies zijn gedachten in een dagboek op een rijtje zet. Een eenzame man, zelf wankelend door een persoonlijk verlies, die nu ook zijn geloof beproefd ziet door een keten van onverwachte gebeurtenissen, in gang gezet door een ontmoeting met een zwangere vrouw (Amanda Seyfried). Zij maakt zich zorgen om haar echtgenoot, een radicale milieuactivist die geen kind op de wereld wil zetten. Zijn denkbeelden brengen de dominee aan het twijfelen. Langzaam zien we Toller ten onder gaan, bijna als Travis Bickle in Taxi Driver 

Paul Schrader is terug en maakt met dit intense drama de beste film van zijn carrière.