Free Fire

Wie in wapens handelt, weet dat daar risico’s aan verbonden zijn.

12 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Filmhuisfilms? Dat zijn toch van die tergend trage introspectieve familiedrama’s uit Oost- Europa? Nee hoor. Nou vooruit, soms. Maar niet Free Fire. Ben Wheatley, regisseur van uiteenlopend repertoire als A Field in England  en High Rise, gaat deze keer weer een hele andere richting op. Denk Boondock Saints meets Reservoir Dogs. Een instant quoteclassic.

De setting is Boston. Een verlaten loods, waar twee criminelen (Cillian Murphy en Sharlto Copley) en hun handlangers elkaar ontmoeten. Wat een simpele wapendeal had moeten worden loopt binnen de kortste keren volledig uit de hand. En wat volgt is een 90 minuten lange schietpartij waarbij overleven het enige doel is. Maar wie schiet er nu eigenlijk op wie? En wie hoort er nu eigenlijk ook alweer bij welk kamp? Niemand die het precies weet en het maakt ook niet uit. Het is moeilijk te zeggen wie de betere lines heeft, Armie Hammer (de tweeling uit The Social Network) of Sharlto Copley (District 9), maar ze zijn alletwee ijzersterk in hun rol. Tel daar dan nog de vele kleurrijke bijfiguren, running gags en het schietgeweld bij op, en je hebt een geweld(dad)ige film die geen moment inzakt.

Haal een biertje bij onze bar en leun achterover terwijl de personages in Free Fire een gevecht leveren op leven en dood. All guns, no control.