Grease Sing-a-long

Vrijdag 26 april 2019

Zouden ruwe bolster Danny en brave tuttebel Sandy ondanks al hun verschillen toch verkering krijgen? Grease is the word. Zet je haar in het vet, of in de rollers, oefen thuis voor de spiegel nog één keer de tekst, en kom meezingen met deze guilty pleasure in het filmhuis.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

Deze klassieke musical behoeft eigenlijk geen uitleg, zeker niet wat de overbekende plot betreft. In plaats daarvan even een stukje geschiedenis over deze evergreen:

Grease(de film) stamt uit 1978 en werd gemaakt naar de gelijknamige Broadwaymusical uit 1971.  Wij kunnen ons het verhaal bijna niet voorstellen zonder de iconische rollen van John Travolta en Olivia Newton-John. Zij waren echter beiden niet de eerste keuze om deze personages te vertolken. Voor de rol van Danny werd eerst gedacht aan Henry Winkler – u weet wel, The Fonz uit Happy Days. Winkler bedankte echter voor de eer, omdat hij niet getypecast wilde worden. Voor het personage van Sandy werd naar Carrie Fisher gekeken, maar favoriet was toch Marie Osmond. Deze mormoonse actrice vond de transformatie van Sandy van braverik naar bad girl echter niet passen bij haar eigen overtuiging, en zo werd de Australische Newton-John uiteindelijk gecast.

Vier van de beste nummers uit de film waren er ook niet vanaf het begin bij. ‘Grease’, ‘Sandy’, ‘You’re the One That I Want’ en ‘Hopelessly Devoted to You’ kwamen niet uit de musical en zijn later toegevoegd. De laatste zelfs nadat de film al was opgenomen.

Ondanks het feit dat Grease een van de succesvolste musicals van de twintigste eeuw is gebleken, waren de eerste kritieken niet mals. The Today Shownoemde de film ‘visueel junkfood’ en The New Yorkerschreef dat de recensie van deze film eigenlijk bij de overlijdensberichten geplaatst had moeten worden. Dat maakt de film er wat ons betreft niet minder om; wie houdt er nou niet van een beetje camp?

We vertonen Grease alleen op vrijdagavond 26 april, maar dan wel in een bijzonder feestelijke setting. Dus voel jij je een Pink Lady of toch meer een T-Bird? Laat het vooral zien! Zet je leren broek alvast in het vet en schud je tulen rok op, want het mooiste stel van de avond wint een passende campy prijs.