Gräns

Een douanebeambte bij de Zweedse grens heeft een bijzondere gave. Zij weet precies welke reizigers er iets te verbergen hebben. Maar welk geheim draagt zij zelf met zich mee? De ontmoeting met een mysterieuze vreemdeling brengt van alles aan het licht.

 

16 Geweld Angst Seks


Koop nu een kaartje

Tina leidt een rustig, teruggetrokken bestaan. Ze woont in het bos, met haar nietsnut van een vriend, die vooral aandacht heeft voor zijn honden. Om aan de herrie die deze beesten met zich meebrengen te ontsnappen, maakt ze lange wandelingen in het bos. Daar doen zich vreemde fenomenen voor. Wilde dieren komen zomaar naar haar toe en lijken niet van haar te schrikken. 

Tina heeft er zelf geen verklaring voor. Na een toevallige ontmoeting met een op z’n zachtst gezegd vreemde snuiter op haar werk bij de Zweedse grens vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek.  

Scandinavische folklore wordt vermengd met hedendaagse thema’s als xenofobie en racisme in deze fantasythriller. Het script is gebaseerd op een verhaal van John Ajvide Lindqvist, die ook de prachtige vampierthriller Let the Right One In schreef. Het is het best om niet te veel over deze film te lezen, maar je te laten verrassen en je te laten meevoeren in de bizarre belevenissen van de hoofdpersoon.