Hannah

één week vanaf 8 maart

Minimalistisch drama waarin een weergaloze Charlotte Rampling (45 Years) de echtgenote speelt van een man die om onduidelijke redenen in de gevangenis belandt. Beheerst probeert zij het dagelijkse leven voort te zetten, maar dat gaat steeds moeilijker.

AL Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In Hannah speelt de inmiddels 72-jarige actrice Charlotte Rampling de titelrol: de echtgenote van een man die om onduidelijke redenen in de gevangenis belandt. In hun Brusselse appartement probeert zij het dagelijkse leven beheerst voort te zetten, maar dat gaat steeds moeilijker.

De Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro gaat niet zozeer in op wat er is gebeurd, maar focust op de manier waarop Hannah reageert op haar nieuwe situatie. In bijna elk shot is ze te zien; met haar intense blik waarin onder andere verdriet, verwarring en frustratie vallen af te lezen houdt ze moeiteloos alle aandacht vast.

Rampling was in januari nog te gast op het IFFR en zei in een interview: “Hannah is een film over hoe een aangrijpende gebeurtenis je zó diep schokt, dat je vrijwel niet meer in staat bent om te functioneren. Vervolgens kom je in een fase van ontkenning terecht, terwijl je gewoon doorgaat.” Ze is vol lof over filmmaker Andrea Pallaoro en de strikt doorgevoerde minimalistische stijl van de film. “Als een bewegende kunstinstallatie. Dit soort cinema fascineert mij al heel lang. Ik wil films maken die mensen in een andere bewustzijnstoestand brengen.”