Hicran and Melek (Rode Tulp Film Festival)

Zondag 11 november

Kalm verteld, indringend portret van vrouwelijke kameraadschap. Twee vriendinnen hebben elkaar sinds hun jeugd niet meer gezien. Weer samen, en ver van de beperkingen die de patriarchale maatschappij hen oplegt, proberen ze elkaar te helpen hun leven op orde te krijgen.Koop nu een kaartje

Een jaar geleden was Filmhuis Lumen deelnemer aan het Rode Tulp Filmfestival, dat hedendaagse Turkse films naar Nederland brengt. De 2018 editie van dat festival is voorlopig uitgesteld, maar dankzij onze samenwerking met de festivalorganisatie kunnen we deze maand toch twee films vertonen die we eigenlijk al hadden uitgekozen. Met onze vrienden van de Stedenband Delft-Adapazari hopen we er weer een leuk feestje van te maken. 

Hicran and Melek is een kalm verteld, indringend portret van vrouwelijke kameraadschap. Twee vriendinnen hebben elkaar sinds hun jeugd niet meer gezien. Hicran, de dochter van een imam, heeft gestudeerd en zoekt nu een baan. Melek werkt in een nachtclub en is even terug in de wijk waar ze opgroeide. Weer samen, en ver van de beperkingen die de patriarchale maatschappij hen oplegt, proberen ze elkaar te helpen hun leven op orde te krijgen. Mooi geacteerd, intiem drama.