If Beale Street Could Talk

Meeslepend romantisch drama over een jong Afro-Amerikaans koppel dat uit elkaar gerukt wordt wanneer de man ten onrechte wordt veroordeeld. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De regisseur is Barry Jenkins, die eerder veel succes had met zijn film Moonlight. Winnaar van een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het is begin jaren zeventig in Harlem, New York. Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt zijn al vanaf jongs af aan bevriend. Als ze rond de twintig zijn durven zij toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig tot het noodlot toeslaat: Fonny wordt op verdenking van verkrachting gearresteerd door een corrupte witte agent en belandt in de gevangenis.

Tish voelt zich machteloos, maar met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Ze blijft hoopvol en vertrouwt op de liefde.

De nieuwe film van Barry (Moonlight) Jenkins is een verhaal dat perfect laveert tussen romantiek, melancholie en tragiek. Het is een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde die alles overwint.

Winnaar van een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.