Jackie

Jackie vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende dagen van nationale rouw, gezien door de ogen van de charismatische Jacqueline Kennedy.

Natalie Portman kruipt in de huid van de First Lady, die zich na de moord op haar man uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

16 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De Chileense regisseur Pablo Larraín toont ons de gebeurtenissen rond de moord op JFK louter door de ogen van Jackie. Larraín maakte zo een ontroerend portret van een rouwende vrouw – een weduwe en moeder die wordt overstelpt door de tragedie en een overmaat aan aandacht.

Ze is op dat moment pas 34 jaar oud, een piepjonge weduwe die de blikken van de hele wereld op zich gericht weet. Jackie realiseert zich al snel dat deze dagen bepalend zullen zijn voor de wijze waarop de wereld zich haar en haar man zal herinneren.

De film is opgehangen aan het interview dat Jackie slechts een week na de moord had met LIFE magazine. Larraín richt zich op de rustige, intieme momenten: de gesprekken met Jackie’s kinderen, haar zwager Robert Kennedy (Peter Sarsgaard), een van haar assistenten (Greta Gerwig ), LIFE-journalist White (Billy Crudup) en een katholieke priester (John Hurt), afgewisseld met flashbacks naar de noodlottige dag in Dallas, Jackie’s terugkeer naar het Witte Huis en het geregel voor de begrafenis.

Pablo Larraín maakte naam met eigenzinnige films als Tony ManeroNO, El Club en Neruda. Jackie is zijn eerste Engelstalige film.