Sweet Country

vanaf 15 maart 2018

Een prachtig geschoten Australische western vanuit Aboriginal-perspectief, waarin Aboriginal Sam met zijn vrouw op de vlucht moet slaan nadat hij uit noodweer een racistische ex-militair heeft neergeschoten. Een verhaal over goed en slecht, recht en onrecht.

12 Geweld Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De aboriginal Sam woont in de outback, in het noorden van Australiƫ met zijn vrouw Lizzie. Zij werken voor de vriendelijke blanke predikant Fred Smith (Sam Neill) die hen in de eerste instantie in dienst heeft. Een uitzondering voor de tijd waarin het zich afspeelt, de jaren 20 van de vorige eeuw, een tijd van misbruik en racisme. Dit blijkt ook maar eens te meer wanneer Sam en zijn vrouw worden uitgezonden naar een buitenpost, om deze te helpen renoveren. De ex-militair Harry Marsh heeft hier de leiding, een wrede gewelddadige man, die niets moet hebben van gelijkheid tussen blank en zwart. Een confrontatie loopt uit de hand, en Sam en Lizzie moeten vluchten voor hun leven.

Regisseur en cameraman Warwick Thornton (zelf Aboriginal) schiet prachtige verstilde beelden van het Australische landschap en maakt hiermee een verhaal over goed en slecht, recht en onrecht. Hard, maar ook mooi en hier en daar zelfs wat humor.