Kort Delfts #2

donderdag 20 december 2018

Recent werk van professionele Delftse filmmakers in een avondvullend programma. Onze jonge enthousiaste filmmakers en crews hebben een enorme verbeeldingskracht en veel engagement. Een gevarieerd programma met documentaire, fictie en kunst van heel tastbaar tot abstract. De makers zijn aanwezig.Koop nu een kaartje

Het programma 

 All Along the Watchtower 

Margo Onnes / Delft / filmkunst / 2018 / 11 min 

Het apocalyptische droombeeld uit Dylans song dient zich in een hedendaagse gedaante aan. Een modern jong gezin dwaalt rond in een Nederlands oerlandschap rondom een futuristische uitkijktoren. De harmonie binnen het gezin wordt bruut verstoord wanneer de Apocalyps over hen neerdaalt. All Along the Watchtower is een muzikale film over het gevoel van dreiging, geïnspireerd op de gelijknamige song van Bob Dylan en een samenwerkingsverband met de Rotterdamse band Half Way Station en de dansers van Conny Janssen Danst.  

 Mama 

Maaiky Silos, Dolph van Stapele / Delft / documentaire / 2017 / 15 min 

Deze documentaire brengt zorgdragen voor mama’s in beeld.  Wat als je voor je moeder moet zorgen als zij dit zelf niet meer kan en een verzorgingstehuis geen optie is?  Hoe pak je dit aan en welke invloed heeft dit op je leven? 

 Eduards wonderlijke boekwinkel 

Freek Zonderland, Annabel Essink / Delft / pilot kinderfilm / 2017 / 20 min 

Als Pim ontdekt dat zijn ouders gaan scheiden, voelt hij zich verantwoordelijk om dit te voorkomen. Tijdens zijn zoektocht naar een oplossing, raakt Pim verdwaald in de wonderlijke wereld van een oude boekwinkel. Drie opmerkelijke personages leren hem dat je het leven zelf niet kan controleren, maar hoe je er naar kijkt wel – als je je fantasie maar gebruikt.  

 Greetings from Aleppo 

Floor van der Meulen, Thomas Vroege en Issa Touma / Delft / documentaire / 2017 / 13 min  

De documentaire onthult hoe slecht het nieuws over Syria overeenkomt met de alledaagse werkelijkheid ter plaatse. Fotograaf Issa Touma neemt in zijn film niet ferme stelling. Nee, hij ageert door het alledaagse leven te filmen zoals het zich voor zijn eigen raam ontwikkelt. Oorlog is tragisch en absurd. Overleven in deze door oorlog verwoeste stad is veelal hoogst onwerkelijk en emotioneel.  

 Hamlet 

Margo Onnes / Delft / opera / 2018 / 8 min 

Voor de cross-disciplinaire operavoorstelling Hamlet van Opera2Day ontwikkelde Margo Onnes het cinematografische podiumbeeld. De opera spitst zich toe op de psychologische ontwikkeling van Hamlet, met de film noir als beeldend uitgangspunt. Onnes maakte voor de voorstelling videoprojecties waarmee de kijker doordringt in Hamlet’s vertroebelde geesteswereld. 

 Het papierparadijs 

Floor de Bie, Eva van Roekel / Delft / documentaire / 2017 / 28 min 

De Colombiaanse Jenny en Twentse Dion willen samenwonen in Nederland, maar Jenny bezit geen Nederlands paspoort. Om het strenge Nederlandse migratierecht te omzeilen, besluit het stel om zich vijftig meter over de Belgische grens te vestigen. Maar wat eerst de ideale oplossing leek voor hun problemen, verandert in deze licht ironische documentaire langzaam in een bureaucratische nachtmerrie. Hoe voelt het om je liefde te bewijzen in de vorm van documenten, foto’s en bonnetjes?  

 in Limbo  

Kim Schonewille / Delft / abstracte film / 2018 / 10 min 

Een kopje thee. Bezoek? Of nee. Toch niet. Een kopje thee. Suiker erbij? Waar gaat verlangen heen als het weinig ruimte krijgt? Als bewoners van het bijna 500 jaar oude hofje van Gratie in Delft vroegen filmmaakster Kim Schonewille en actrice Gitta Fleuren zich af: Wie hebben hier geleefd? Wat waren hun verlangens? En is dat nog voelbaar in onze muren? 

De film in Limbo is onderdeel van het film- en theaterproject 500 jaar verlangen dat gaat touren in 2019. Voor meer informatie: www.facebook.com/500jaarverlangen of mail: 500jaarverlangen@gmail.com