La vida de los peces (Latin American FilmFest Delft)

donderdag 26 september 2019

In dit intieme en melancholieke portret van heimwee naar het verleden is dertiger Andrés na tien jaar afwezigheid terug in Santiago. In realtime zien we hem op een verjaardagsfeest. Hij spreekt oude vrienden en een ex-vriendin.

Drinks and snacks during the break.

 

Vooraf gegaan door/Preceded by: Violeta

Lola Contreras 2018 8 min.

NL Violeta wordt lastiggevallen door Alfredo, eerst op een feestje, daarna op straat.

EN Violeta is harassed by Alfredo, first at a party, later on the street.

 Koop nu een kaartje

NL Dertiger Andrés is een reisjournalist die tien jaar geleden zijn leven in Chili achter zich liet om de wereld over te reizen, met als thuisbasis Berlijn. Nu is hij terug in Santiago, maar moet hij de volgende dag alweer vertrekken. In realtime zien we hem op een verjaardagsfeest. Hij spreekt oude vrienden en een ex-vriendin. La vida de los peces is een intiem en melancholiek portret van heimwee naar het verleden. De film draait om dat ene moment waarop de personages beseffen dat tijden en dromen vervliegen. Dat wordt prachtig verbeeld in de slotscène, waarin een serie blikken boekdelen spreekt.

EN Ten years ago thirtysomething Andrés left Chile, his country of birth, to become a travel journalist based in in Berlin. Now he is back in the city of Santiago but has to leave the next day. We see him in realtime at a birthday party talking to old friends and an ex-girlfriend. La vida de los peces is an intimate and melancholy portrait of nostalgia for the past. The film revolves around the moment when the characters realize that time and dreams change and pass. This is beautifully portrayed in the final scene of the movie, in which the faces of the characters speak volumes.