L'amant double

Chloe, een fragiele jonge vrouw, kampt met een depressie en gaat in therapie bij psychiater Paul. De twee worden verliefd en gaan samenwonen. Dan ontdekt Chloe dat haar geliefde een deel van zijn leven voor haar verborgen heeft gehouden.

12 Geweld Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De Franse regisseur François Ozon levert met L’amant double een stijlvolle en zinderend erotische film met verrassende elementen. Bij het openingsshot zit je al meteen rechtop. Het is hem wel toevertrouwd om een samenhangende film, vol psychologische spelletjes, te maken met ingrediënten als katten, spiegels, dromen en tweelingen. Hij refereert graag aan het werk van andere cineasten. In zijn nieuwste film zien we verwijzingen naar dat van David Cronenberg, Brian De Palma en Roman Polanski.

Zelf probeert hij graag verschillende genres en filmstijlen uit, getuige zijn omvangrijke oeuvre. Een musical (8 femmes), komedie (Potiche) of drama (Sous le sable), om er slechts een paar te noemen. Zijn voorlaatste werk was het subtiele Frantz waarvoor hij zich liet inspireren door een film van Ernst Lubitsch uit 1932.

In zijn films speelt meestal een vrouw de hoofdrol. Nu is dat Chloe, de jongedame die zowel jager als prooi blijkt, gespeeld door de jonge actrice Marine Vacth (die we kennen van Jeune & jolie). De mannelijke hoofdrol is voor Jérémie Renier, die in verschillende films van de gebroeders Dardenne speelde.