Lazzaro Felice (première)

Vanaf 21 maart 2019

Modern Italiaans sprookje over Lazzaro, een eenvoudige jongeman in een geïsoleerd plattelandsdorp waar de tijd heeft stilgestaan. Hij sluit vriendschap met de zoon van de gravin die de arbeiders genadeloos uitbuit. Deze wonderlijke mengeling van sociaal- en magisch-realisme won op het festival van Cannes de Prijs voor het Beste Scenario.

12 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

do 21 mrtvr 22 mrtza 23 mrtzo 24 mrtma 25 mrtdi 26 mrtwo 27 mrt
Zaal 114.45
21.15
21.15
21.15
19.10
Zaal 219.45
17.00
19.45

Het leven in het afgelegen dorpje Inviolata is al eeuwenlang hetzelfde. De dorpelingen werken op de tabaksplantage van de eigenaar, een markiezin, die haar arbeiders genadeloos uitbuit. Maandelijks stuurt zij een afgezant naar de boeren die hen voorrekent dat ze deze maand weer niets verdiend hebben. Midden in dit dorpsleven volgen we Lazzaro, een simpele ziel die altijd voor iedereen klaarstaat. Wanneer de zoon van de markiezin contact met hem zoekt, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Door een gebeurtenis (die we hier niet gaan verklappen) zal het leven van het hele dorp ingrijpend veranderen.

Alice Rohrwacher, de regisseur van de film, groeide op in Umbrië op een boerderij. Het verdwijnen van de boerencultuur op het Italiaanse platteland is een terugkerend thema in haar werk. Dat was ook te zien in haar eerdere film Le Meraviglie. Haar zus Alba is actrice en speelt in haar films.