Les valseuses (Isabelle Huppert)

zondag 1 september en maandag 2 september 2019

Klassieker in Isabelle Huppert-retrospectief. Een van haar eerste rollen speelde ze in deze zedenkomedie uit 1974 over brutale jonge schooiers die door Frankrijk trekken op zoek naar vertier en niet terugdeinzen voor diefstal, mishandeling en aanranding.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Vier klassiekers uit het oeuvre van de Franse actrice Isabelle Huppert (1953) zijn in september te zien bij Filmhuis Lumen, evenals de onlangs in Nederland uitgebrachte film Claire’s Camera. De vier films van verschillende regisseurs tonen de verscheidenheid aan rollen die ze tot nu toe speelde. Ze is te zien als de vrijgevochten Jacqueline in Les valseuses (1974), als teruggetrokken leerling-kapster Béatrice in het romantische drama La dentellière (1977), als de opstandige Jeanne in de thriller La cérémonie (1995) en als de gesloten pianolerares Erika in La pianiste (2001).

Een van Hupperts eerste rollen was die van de vrijgevochten tiener Jacqueline in Bertrand Bliers zedenkomedie Les valseuses, waarin twee brutale, jonge schooiers door Frankrijk trekken op zoek naar vertier. Deze anarchistische antihelden deinzen niet terug voor diefstal, mishandeling en aanranding, totdat ze een eenzame, wat oudere vrouw ontmoeten.