Thank You for the Rain (Movies that Matter)

MTM_Ontour_liggend

donderdag 11 oktober 2018

Een Keniaanse boer hanteert vijf jaar lang zelf de camera en dat levert een persoonlijk verhaal op van een natuurlijke leider die de mensen om zich heen weet mee te krijgen en onvermoeibaar vecht tegen alle vreselijke tegenslagen ten gevolge van klimaatverandering.

Spreker vanavond is Prof.dr.ir. Nick van de Giesen van de TU Delft.Koop nu een kaartje

Sommige films geven hoop als het om klimaatverandering gaat, en dat begint in deze film vanaf het moment dat de Noorse regisseur Julia Dahr besluit haar camera aan de Keniaanse boer te gevenn waarvan ze een portret wilde maken. Kisilu Musya documenteert vervolgens de schadelijke effecten van extreem weer op het bestaan van zijn familie en omgeving. Overtuigd dat het planten van bomen de droogte op zijn land en de opwarming van de aarde tegen kan organiseert hij met succes lokale boeren. Alles gaat goed totdat de langverwachte regen niet meer ophoudt en al het land vernield. Op dat punt gekomen aanvaardt hij een uitnodiging voor de VN conventie over klimaat-verandering in Parijs. Deze emotionele film wordt gedreven door het persoonlijke perspectief van een natuurlijke leider die van politici ‘domweg’ verwacht dat ze net zoveel doen als hij: aandacht schenken aan en geïnteresseerd zijn in het horen van diegenen die rechtstreeks worden beïnvloed door de veranderingen van het milieu, op deze planeet die we toch allemaal delen.

Spreker vanavond is Prof.dr.ir. Nick van de Giesen van de TU Delft. His main research projects is Trans-African Hydro-Meteorological Observatory (TAHMO): Monitoring Africa’s environment is an important challenge if the continent’s resources are to be used in an optimal and sustainable manner. Food production and harvest predictions would profit from improved understanding of water availability over space and time. The idea behind this project is to build a dense network of hydro-meteorological monitoring stations in sub-Saharan Africa; one every 30 km.