Marlina the Murderer

één week vanaf 1 maart

Marlina, een eenzame weduwe op het afgelegen platteland in Indonesië, is niet zo hulpeloos als ze in de eerste instantie lijkt wanneer gewelddadige rovers haar huis binnenvallen. Onze heldin kickt ass in deze spannende, droogkomische wraakwestern die onlangs in premiere ging op het IFFR.

16 Geweld


Koop nu een kaartje

Een verfrissende feministische wraakwestern die zich afspeelt in… Indonesië! Marlina is weduwe en woont alleen op haar afgelegen boerderij. Op een dag krijgt ze ‘bezoek’ van een rover, die haar gedecideerd vertelt dat hij en zijn kompanen haar vee zullen stelen, en allen met haar het bed zullen delen. Wat zal ze zich vereerd voelen! Daarna vertelt hij haar dat hij graag een kippensoepje wil voor het eten. Aanvankelijk gaat Marlina, verlamd van angst, aan het werk in de keuken. Plotseling lijkt er echter iets in haar te knappen, waardoor de rovers aan den lijve zullen ondervinden dat ook alleenstaande vrouwen flink van zich af kunnen bijten.

Marlina the Murderer in Four Acts combineert prachtige wide-shots van het Indonesische landschap met een soundtrack die aan Ennio Morricone doet denken en een tragikomisch plot. Daarnaast stelt de film de onrechtvaardige positie die vrouwen in vele gebieden in Indonesië nog steeds hebben, aan de kaak.