Mary Shelley

vrijdag 28 juni 2019

Ze zal voor altijd herinnerd worden als de vrouw die Frankenstein bedacht. Maar het levensverhaal van Mary Shelley is misschien wel net zo buitengewoon als haar fantasie.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het levensverhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary (Elle Fanning) is misschien wel net zo buitengewoon als haar fantasie. Als jong meisje valt ze voor de charmes van dichter Percy Shelley, zeer tegen de zin van haar omgeving. Ze lopen weg en leven in armoede. Te gast bij Lord Byron wordt ze uitgedaagd een spookverhaal te schrijven. Nog geen achttien jaar oud schept ze een van de meest iconische en duistere personages aller tijden: Frankenstein. Het wordt een grootse roman binnen de wereldliteratuur, die tot stand komt in een periode waarin men weigert een vrouw als auteur van een literair meesterwerk te erkennen.

De regie van deze film is in handen van Haifaa Al-Mansour, de eerste vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabiƫ. In 2012 werd zij bekend door haar film Wadjda, over een tienjarig meisje dat alles in het werk stelt om een fiets te kopen, zeer ongebruikelijk voor een meisje in Saoedi-Arabiƫ.