Minding the Gap

Documentaire die voelt als een speelfilm over drie bijzonder innemende skaters die met vallen en opstaan volwassen worden. Maker Bing filmde twaalf jaar lang, waardoor wat de eerste minuten een ‘gewone skatefilm’ lijkt te zijn, uiteindelijk een ‘onvergetelijke coming-of-agefilm die raakt’ blijkt te zijn. Genomineerd voor een Oscar.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

Een fenomenale en hartverscheurende film, over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim twaalf jaar filmde Amerikaans grootste nieuwe filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte misschien wel een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of-agefilms ooit. Bing, Zack en Keire ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Keire heeft de aanstekelijke lach, Zack het charisma en de verrassende en rake inzichten, terwijl Bing alles vastlegt en de enige is die wél zijn high-school afmaakt. Het leven lijkt in het begin één groot lyrisch avontuur, waarin ze zwevend over de straten en obstakels van deze eens zo welvarende stad trekken. Helaas wordt alles anders als ze opgroeien.

Niet eerder werden jongens zo van binnenuit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Bing stelt weinig vragen, zoals deze jongens elkaar weinig vertellen, maar áls hij ze stelt, komen ze op het juiste moment en raken ze feilloos de essentie. De film kruipt onder je huid en overschrijdt grandioos de grens tussen fictie en non-fictie. Want het is allemaal echt, maar je leeft met ze mee, als waren ze je geliefdste filmpersonages. Een Oscarwaardige film.