Mini En De Muggen

Vanaf 2 september

Vrolijke animatie over een rondreizend insectencircus. Mini is een kleine kever die samen met Egon, de fietsende stuntmug en koorddanseres Dagmar in een vlooiencircus werkt. Ook pestkop Miranda, het vlooienmeisje reist mee. Op een dag gaat er iets fout bij het koorddansen en Mini krijgt de schuld. Hij vlucht en sluit zich aan bij een bende rovers…..

AL


Koop nu een kaartje

Mini en de Muggen is de tweede verfilming van de avonturen van Mini en geregisseerd door de kundige Deense animator Jannik Hastrup. Met zijn unieke stijl is hij een outsider binnen de klassieke animatie.

Mini is een kleine kever die altijd klaar staat voor een gek avontuur. Samen met Egon en Dagmar werkt hij in een vlooiencircus. Maar op een dag loopt alles fout. Miranda, het vlooienmeisje, saboteert het koorddansen en alles wijst erop dat het de schuld is van Mini. Hierdoor moet hij vluchten en komt hij in contact met een bende rovers. Hun leider, de brutale kever Basse, verplicht hem in te breken bij de bijen. Maar Mini wordt betrapt en veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Miranda, die zich schuldig voelt, probeert hem te helpen ontsnappen. Zal het hen lukken?