Moonlight

zomerprogramma do 17 – za 20 augustus

Origineel en ontroerend drama volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die opgroeit in een ruige buurt van Miami. Hij worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Dit tijdloos – en tegelijk uitermate actueel – verhaal won onlangs de Golden Globe voor Beste Film én de Oscar voor Beste Film.

12 Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De jonge Chiron groeit op in een ruige buurt van Miami. Hij is stil en verlegen, op school wordt hij gepest en thuis is zijn moeder verslaafd aan verdovende middelen. Een drugsdealer neemt samen met zijn vriendin de jonge Chiron onder zijn hoede. Al gauw blijkt Chiron een vechter en overlever te zijn, ondanks dat hij klein en zwijgzaam is. Als hij opgroeit, wordt duidelijk dat zijn echte strijd echter niet in de achterbuurten van Miami ligt. Het is een persoonlijke worsteling om zijn plaats in de wereld te vinden.

Moonlight is een universeel verhaal over identiteit, familie, vriendschap en liefde.

Regisseur Barry Jenkins baseerde zijn tweede speelfilm op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en verwerkte er tevens autobiografische elementen in.  De onafhankelijk geproduceerde film werd alom lovend onthaald door de internationale pers, was grote publieksfavoriet op de filmfestivals van Venetië en Toronto en won onlangs de Golden Globe voor Beste Film én de Oscar voor Beste Film.