Nu verandert er langzaam iets

De moderne mens op zoek naar zingeving: deze documentaire is een gesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur zonder oordeel of commentaar.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

In deze tijd van individualisme is de mens op zoek naar zingeving. In deze documentaire komen uiteenlopende cursussen en trainingen aan de orde. Varkensmassage bijvoorbeeld, of coaching met paarden. Boomklimmen om je angst te overwinnen, familie-opstellingen en ‘biodanza’.

We zien individuen, tweetallen, groepen en beroepsgroepen (zoals de trainers). We leren over ‘handelen vanuit je kracht’ en dat er ‘ruimte voor verwondering’ mag zijn. We zien het gezicht van een vlogger die virtueel de haren borstelt van degene aan de andere kant van het beeldscherm.

Zonder commentaar of voice over, observerend en zonder oordeel, word je als kijker deelgenoot gemaakt van de trainingssessies. Vanuit vaste, wijde camerastandpunten kijk en luister je mee. Er is geen script en er zijn geen andere hoofdpersonen dan de deelnemers en trainers.

Het is een intrigerende wereld die onuitputtelijk lijkt. Na de film heb je iets geleerd over de trainingen, waarvan je het nut kunt betwijfelen of onderschrijven, en wellicht ook iets over jezelf. Een aanrader voor sceptici en aanhangers.