Paterson

Acht dagen uit het leven van Paterson (briljant gespeeld door Adam Driver), buschauffeur in Paterson – New Jersey. Zijn dagen zijn een aaneenschakeling van routines. Tussendoor schrijft hij gedichten. Het levert geen spektakel op, maar wel een droogkomische film die alledaagse gebeurtenissen toont die de meeste films voor lief nemen.Koop nu een kaartje

Jim Jarmusch (1953) is een van vaste waarden in de onafhankelijke film. Zijn nieuwste film Paterson, vanaf 9 februari te zien bij Lumen, laat zien waar zijn kracht ligt: in het liefdevol observeren van levens van buitenstaanders. In samenhang met Paterson vertoont Lumen de komende maanden vijf vroege films van Jarmusch.

Jarmusch’ nieuwste film laat acht dagen zien uit het leven van Paterson (briljant gespeeld door Adam Driver in Bill Murray-modus), die buschauffeur is in Paterson – New Jersey. Zijn dagen zijn een aaneenschakeling van routines: hij loopt naar zijn werk, maakt een praatje met zijn altijd klagende collega Donny, rijdt zijn ritjes op de plaatselijke buslijn, wandelt na thuiskomst met zijn bulldog Marvin, luistert naar de plannen van zijn overactieve vrouw, die ambities koestert als countryzangeres en mode-ontwerpster, en drinkt een biertje in zijn stamkroeg. Tussen dit alles door schrijft hij gedichten. Het levert geen spektakel op, maar wel een droogkomische film met alledaagse gebeurtenissen die de meeste films voor lief nemen.